Çocuklar için Matematik ve Programlama

Çocuklar  için Matematik ve Programlama

ÇOCUKLAR İÇİN MATEMATİK VE PROGRAMLAMA EĞİTİMİ NEDİR ?

Bu program, öğrencilerimize algoritma bilgisini aşılayarak ve matematiksel becerilerini arttırarak hayatta ki analitik düşünme becerilerini geliştirmelerini amaçlar.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR ?

7- 14 yaş arası öğrenciler katılabilir.

EĞITIM TARİHLERİ : 21  EKİM 2017 – 12 MAYIS 2018

EĞİTİM SÜRESİ :  Her hafta Sonu Cumartesi günleri 3’er saat

EĞİTİM PROGRAMI :

- Okula Yardımcı Matematik

- Code Studıo İle Algoritma Geliştirme ve Analitik Düşünme

-Scratch ile Programlama

BU PROGRAM ÇOCUĞUMA NE KAZANDIRACAK ?

Eğitimin sonunda öğrencilerimiz yazılım dünyasına girmiş, analitik düşünme ve algoritma geliştirme becerisini kazanmış , matematiksel gelişimini sağlamış olur.

1. yüzyıl öğrencilerinin edinmesi gereken kazanımların başında gelen;

-Problem çözebilme

-Analiz yapabilme

-Eleştirel düşünce

-Girişimcilik vb. gibi konulara bu eğitim kapsamında giriş yapıp aynı zamanda matematiği severek öğrenirler.

BELGE VE SINAV HAKKINDA BILGILER

Yüzde 70 oranında katılım sağlanması gereken programda, eğitimin sonunda yapılacak sınavda öğrencilerimizi mezun edeceğiz. başarılı olan öğrencilerimiz, Atılım Üniversitesi Rektörü onaylı sertifika almaya hak kazanacaktır.

BETÜL BAŞDERİCİ

Üniversite yıllarından itibaren kendini çocuk eğitimine ve matematiğe veren Betül BAŞDERİCİ Ege Üniversitesi Matematik Bölümü mezunudur.

Ulusal ve Uluslararası birçok sınava öğrencileri hazırlayan Betül BAŞDERİCİ, İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi kapsamında çocukları erken yaşta üniversiteye adapte edip matematik ve çocuklar için yazılım dünyasına girişi adına ufuklarını açıcı çalışmalarda bulunmuştur.

Çocuklar için matematiği daha eğlenceli ve ön yargılarını kıracak şekilde anlatmayı hedefleyen eğitmenimiz, aynı zamanda matematiğin aslında bilgisayar programları ve oyunlarının temeli olduğunu çocuklara anlatıp; onlara sadece oyun oynamayı değil aynı zamanda kendi oyunlarını geliştirmelerini sağlamayı hedeflemektedir.