Duyarlı Ebeveyn ve Çocuklarda Güvenli Bağlanma

Duyarlı Anne Baba Olmak

DUYARLI  EBEVEYN VE ÇOCUKLARDA GÜVENLİ BAĞLANMA EĞİTİMİ NEDİR?

Psikolojik gelişim bakımından yaşamın ilk yılları en kritik dönemdir. Bu yıllarda ilgi ve bakım veren kişinin duyarlığı, çocuğun ihtiyaçlarına uygun ve zamanında karşılık verebilmesi, güvenli bağlanmanın gelişimi ve olumlu duygu düzenleme becerisinin kazanılması için önemlidir. Bu eğitim çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerinde önemli role sahip olan duyarlı ebeveynlik davranışlarını ve duyarlı disiplin yöntemlerini tanıtmayı amaçlar. Ayrıca küçük çocuklarla daha iyi anlaşabilmenin yollarını göstermektedir.

EĞİTİM KİMLERE TAVSİYE EDİLMEKTEDİR ?

Anne - baba olacaklar, anne - babalar, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, danışmanlar ve eğitimciler

Eğitim Tarihleri :  Her ay bir eğitim verilecektir (Başlangıç : 14 Ekim 2017)

EĞİTİM SÜRESİ :  (14.00 – 17.00)

EĞİTİM PROGRAMI  :

• Anne ve çocuk arasındaki duygusal bağ nasıl oluşur?
  • Çocuklarda güvenli bağlanmanın psikolojik gelişim açısından önemi nedir?
  • Güvensiz bağlanma nedir? Çocuklukta ve yetişkinlikte hangi olumsuz sonuçlarla ilişkilidir?
  • Anne duyarlığı nedir? Çocukların psikolojik gelişimi açısından anne duyarlığının önemi nedir?
  • Duyarlı disiplin yöntemleri nelerdir? Nasıl uygulanır?
  • Küçük çocuklarla iyi anlaşabilmenin yolları nelerdir?

EĞİTİMİ KİM VERECEK ?

Yrd. Doç. Dr. İrem METİN ORTA

ATILIM ÜNİVERSİTESİ, PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

BU PROGRAM BANA NE KAZANDIRACAK ?

Bu eğitimi alan katılımcılar erken dönemde çocukların annelerine güvenli bağlanabilmesi için gerekli olan duyarlı ilgi-bakım davranışlarının neler olduğunu konusunda bilgileneceklerdir. Özellikle çocukların psikolojik gelişimi bakımından önemli rolü olan duyarlı davranışlar ve duyarlı disiplin yöntemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacaklardır. Bu eğitim ile katılımcıların duyarlı ilgi-bakım davranışları konusunda farkındalık kazanmaları ve bu sayede çocuklarla daha iyi anlaşabilmenin yollarını keşfetmeleri beklenmektedir.

PROGRAMA NASIL VE NE ZAMAN BAŞVURU YAPABİLİRİM ?

Programa, aşağıda yer alan kısımdan online olarak müracaat edebilirsiniz. Başvuru ile ilgili bir sorun yaşarsanız lütfen atusem@atilim.edu.tr ye mail atınız.

EĞİTİM ÜCRETİ

Eğitim ücreti; tek ebeveyn için 200 TL, 2 ebeveyn için toplam 300 TL'dir. Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi öğrencilerine % 20 indirim imkanı sunulmaktadır.

BELGE

Programa katılanlara “Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Katılım Belgesi” verilir.