Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı

Öğrenci Koçluğu Nedir?

“Koçluk” ülkemizde 26.06.2013 tarih 28692 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak bir meslek olarak kabul edilmiştir. Öğrenci koçluğu, öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarmasına, güçlü yanlarını fark etmesine yarayan, motivasyonlarını yüksek tutmalarını sağlayarak ve etkin geri bildirimler vererek, performansını en verimli şekilde kullanması için etkili yöntem ve tekniklerin paylaşıldığı, öğrenciyi geliştiren ve kendini iyi hissetmesini sağlayan bir yol arkadaşlığı sürecidir.  Bununla birlikte bu süreçte eğitim-öğretim süreci koçluk yaklaşımı ile yapılandırılır, öğrenci kendi değerlerine ve yaşam amacına uygun doğru hedef seçimi yapabilecek farkındalığa sahip olur, problem çözme becerisi ve çoklu bakış açısı geliştirir.

Eğitimin Amacı

Bu program öncelikle katılımcılara kendi öz farkındalıklarını, duygu ve düşünce yönetimini geliştirmesini sağlayarak, stresle ve yaşam zorluklarıyla baş etme becerisi kazandırır. Öğrencilerin eğitim hayatına destek olmak ve onlarda farkındalık oluşturmak isteyen kişiler için tasarlanmıştır. Eğitim boyunca koçluğun temel ilkeleri ve becerileri esas alınarak, pedagojik formasyon temelli öğrenciyi yapılandıracak ve geliştirecek yöntemler ve teknikler paylaşılır. Programda, kendilerini bu alanda geliştirmek, kariyerine yeni bir yol eklemek isteyen ve profesyonel olarak öğrenci koçluğu yapmayı düşünen kişilere yönelik olarak bir meslek avantajı sağlanması amaçlanmıştır.

Eğitimin Hedef Kitlesi

• Öğretmenler
  • Eğitimciler
  • Danışmanlar
  • İdareciler
  • Ebeveynler
  • Öğrenci Koçluğunu meslek olarak yapmak isteyenler
  • İkinci bir kariyer seçeneği oluşturmayı düşünenler

Eğitimin Süresi ve Ücreti

Eğitim Ücreti 2.500 TL'dir. Bonus ve Maksimum özellikli kredi kartlarına 3 taksit imkanı sunulacaktır.

5 kişi ve üzeri gruplar için % 20 indirim uygulanmaktadır.

Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi öğrencilerine % 20 indirim yapılabilecektir. Atılım Üniversitesi (Akademik-İdari) personeli;  1. derece yakınlarına (eş - çocuk – anne – baba – kardeş)  %15 indirim uygulanır.

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda, eğitim başlama tarihinden 7 iş günü öncesine kadar eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitime 7 iş günü kala (ve aşağısında) eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Eğitim başladıktan sonra ise yapılacak kayıt iptallerinde (aşağıda ki durumlar hariç olmak üzere) ücret iadesi yapılmayacak ve katılımcı eğitimden ayrılsa dahi, kalan taksitleri ödeyecektir. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.

Eğitim Tarihleri  :

Yeterli ön başvuru sayısına ulaşıldığı takdirde katılımcı profiline göre (mesai saatleri dışında) eğitim takvimi belirlenecektir.

Eğitim Yeri:

Eğitimin verileceği Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi; şehrin merkezi Kızılay’da olup, metro ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesindedir. (Akay Kavşağı No : 7)

Belgelendirme

Atılım Üniversitesi Rektörü onaylı "Öğrenci Koçluğu Sertifikası" almaya hak kazanır.

Nasıl başvuru yapabilirim ?

Programa, aşağıda yer alan kısımdan online olarak müracaat edebilirsiniz. Başvuru ile ilgili bir sorun yaşarsanız lütfen atusem@atilim.edu.tr ye mail atınız.

• Koçluk Programının Amacı ve Kazanımları
  • Koçluk Nedir? Ne Değildir?
  • Koçun Varlığı ve Sorumlulukları
  • Koçluk ile Yaratılan Fark
  • Koçluk Sürecine Zihinsel Hazırlık
  • Koçluk Gündemi Nasıl Oluşturulur?
  • Koçlukta Uyum Sürecinin Önemi
  • Etkin Dinleme Becerisi
  • Kritik Gediğin Tespiti ve Örnek Uygulamalar
  • Hedef Çalışması ve Plan Oluşturma
  • Doğru Gözlem Yapmanın Dinamikleri
  • Güçlü Sorular ve Güçlü Ricalar
  • 5N 1K Tekniği
  • Yapılandırma Becerisinin Detaylandırılması
  • Koç ve Danışan Arasında Geribildirim
  • İletişimde Takdir Kullanma
  • Meydan Okuma Becerisi Ne Zaman ve Nasıl Kullanılmalıdır?
  • Taahhüt Alma
  • Takip Sürecinin Önemi
  • Koçluk Sürecinde Öğrenci Koçluğu Uygulamaları
  • Jenerasyon Teorisine Göre Koçluk Uygulamaları
  • Çoklu Zeka Kuramına Göre Koçluk Uygulamaları
  • 9 Tip Mizaç Modeline Göre Koçluk Uygulamaları
  • Öğrenci Koçluğunda Kullanılan NLP Teknikleri
  • Hızlı Okuma Teknikleri
  • Hafıza Geliştirme Yöntemleri
  • Öğrenmeyi Öğrenme
  • Test Çözme Teknikleri
  • Verimli Ders Çalışma Teknikleri
  • Öğrenciler İçin Etkili Duygu Düzenleme, Nefes, Rahatlama Teknikleri
  • Öğrenci Koçluğunda Kullanılan Öğrenci Testlerinin Yorumlanması
  • Ebeveynler için Koçluk Süreci
  • Öğrenci Koçluğu Meslek Olarak Nasıl Yapılandırılır?

Eğitim Süresi: 42 saat/5 gün

• Öz farkındalık
  • Beden, zihin ve duygu farkındalığı
  • Yaşam doyumu ve iyilik halinde artış
  • Empatik dinleme becerisiyle etkili iletişim
  • Öğrencilerin ihtiyaçlarını net olarak belirleme ve etkin koçluk yapma
  • Akademik süreci yapılandırabilme
  • Öğrencilere farkındalık kazandırma
  • Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı için etkili olan yöntem ve teknikleri öğrenme
  • Öğrencilerin sınav kaygısını azaltma, özgüvenlerini artırma, güçlü yanlarını tespit etme, doğru hedef seçimleri yapabilmelerini sağlama ve yapılandırma
  • Mesleki gelişime katkı sağlama
  • İkinci bir kariyer seçeneği oluşturma
  • Öğrenci koçluğunu meslek olarak hayata geçirme.

Buraya tıklayarak ön başvuru yapabilirsiniz.
1 oturum | Yaklaşık 0 saat
Atüsem 504
Toplam 2500 TL
Ön ödeme olarak 250 TL tahsil edilecektir.
(KDV Dahil)