Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı

Öğrenci Koçluğu Nedir?

“Koçluk” ülkemizde 26.06.2013 tarih 28692 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak bir meslek olarak kabul edilmiştir. Öğrenci koçluğu, öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarmasına, güçlü yanlarını fark etmesine yarayan, motivasyonlarını yüksek tutmalarını sağlayarak ve etkin geri bildirimler vererek, performansını en verimli şekilde kullanması için etkili yöntem ve tekniklerin paylaşıldığı, öğrenciyi geliştiren ve kendini iyi hissetmesini sağlayan bir yol arkadaşlığı sürecidir.  Bununla birlikte bu süreçte eğitim-öğretim süreci koçluk yaklaşımı ile yapılandırılır, öğrenci kendi değerlerine ve yaşam amacına uygun doğru hedef seçimi yapabilecek farkındalığa sahip olur, problem çözme becerisi ve çoklu bakış açısı geliştirir.

Eğitimin Amacı

Bu program öncelikle katılımcılara kendi öz farkındalıklarını, duygu ve düşünce yönetimini geliştirmesini sağlayarak, stresle ve yaşam zorluklarıyla baş etme becerisi kazandırır. Öğrencilerin eğitim hayatına destek olmak ve onlarda farkındalık oluşturmak isteyen kişiler için tasarlanmıştır. Eğitim boyunca koçluğun temel ilkeleri ve becerileri esas alınarak, pedagojik formasyon temelli öğrenciyi yapılandıracak ve geliştirecek yöntemler ve teknikler paylaşılır. Programda, kendilerini bu alanda geliştirmek, kariyerine yeni bir yol eklemek isteyen ve profesyonel olarak öğrenci koçluğu yapmayı düşünen kişilere yönelik olarak bir meslek avantajı sağlanması amaçlanmıştır.

Eğitimin Hedef Kitlesi

• Öğretmenler
  • Eğitimciler
  • Danışmanlar
  • İdareciler
  • Ebeveynler
  • Öğrenci Koçluğunu meslek olarak yapmak isteyenler
  • İkinci bir kariyer seçeneği oluşturmayı düşünenler

Eğitimin Ücreti

Eğitim Ücreti 2.200 TL'dir. Bonus ve Maksimum özellikli kredi kartlarına 3 taksit imkanı sunulacaktır.

Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi öğrencilerine % 20 indirim yapılabilecektir. Atılım Üniversitesi (Akademik-İdari) personeli;  1. derece yakınlarına (eş - çocuk – anne – baba – kardeş)  %15 indirim uygulanır.

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda, eğitim başlama tarihinden 7 iş günü öncesine kadar eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitime 7 iş günü kala (ve aşağısında) eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Eğitim başladıktan sonra ise yapılacak kayıt iptallerinde (aşağıda ki durumlar hariç olmak üzere) ücret iadesi yapılmayacak ve katılımcı eğitimden ayrılsa dahi, kalan taksitleri ödeyecektir. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.

Eğitim Tarihleri  :

8 - 12 Temmuz 2019 (Haftaiçi hergün 09:30 - 17:30)

Eğitimin son gününde ön mülakat sınavı yapılacaktır. Ön mülakat sınavında başarılı olanlar, en az 10 öğrenciye koçluk yapacak olup bunların iletişim bilgilerini paylaşacak ve en az birisinin de görüntü kaydı ya da ses kaydını paylaşacaktır. Görüntü ya da ses kaydı paylaşamayanlar, eğitmenlerin gözetiminde seans yapabilirler.

Eğitim Yeri:

Eğitimin verileceği Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi; şehrin merkezi Kızılay’da olup, metro ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesindedir. (Akay Kavşağı No : 7)

Belgelendirme

Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlara, Atılım Üniversitesi Rektörü onaylı "Öğrenci Koçluğu Sertifikası" verilir.

1. GÜN

Terimler, tarifler ve kavramlar

Koçluğa giriş

Koç kimdir?

Koçluk nedir?

Yanılsamalar ve tuzaklar

Gelecek tanımının kişisel vizyona uyarlanması

Değişim ve gelişimin hayata uyarlanması (farkındalık)

Öğrenme, uygulama ve yeniden öğrenme prosesi

Öğrenme, esneklik ve koçluğa uyarlanma süreci

Farkında olma, paradigmal değişimlerin hayata uyarlanması

Eğitmen: Orkun İsmail POLAT Profesyonel Koç, Eğitmen, Terapist

2.GÜN

Seans yapma becerileri

Öğrenci ile uyumlanma

Realite açığı ve zannedilenleri keşfetme

Sorularla iletişim ve güçlü sorular

Duymak ya da bakmaktan ötesi, Dinlemek

Eleştirmek yerine Geri bildirim

Empati, sempati ve iç iletişim prosesleri

Hayal ve gerçek kavramlarının hedef üzerinden uyumlaştırma becerileri

Uygulama Seans yapma becerisi

Eğitmen: Orkun İsmail POLAT Profesyonel Koç, Eğitmen, Terapist

3.GÜN

Nasıl Öğreniyoruz?

Dikkat Testi

Temsil Sistemleri

Çoklu Zeka Kuramları ve Meslek Tercihi

Beynin Konsantrasyonu ve Odaklanma Çalışması

Bilinç ve Bilinçaltı  (Öğrenmenin Evrensel 4 Aşaması)

Sistematik Tekrar

Taahhütler ve Takip

Eğitmen: Songül ÇAKICI EMEKTAR Öğrenci ve Ebeveyn Koçu, Eğitmen, Terapist

• Öz farkındalık
  • Beden, zihin ve duygu farkındalığı
  • Yaşam doyumu ve iyilik halinde artış
  • Empatik dinleme becerisiyle etkili iletişim
  • Öğrencilerin ihtiyaçlarını net olarak belirleme ve etkin koçluk yapma
  • Akademik süreci yapılandırabilme
  • Öğrencilere farkındalık kazandırma
  • Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı için etkili olan yöntem ve teknikleri öğrenme
  • Öğrencilerin sınav kaygısını azaltma, özgüvenlerini artırma, güçlü yanlarını tespit etme, doğru hedef seçimleri yapabilmelerini sağlama ve yapılandırma
  • Mesleki gelişime katkı sağlama
  • İkinci bir kariyer seçeneği oluşturma
  • Öğrenci koçluğunu meslek olarak hayata geçirme.