Fotoğraf - Sosyal Medya ve Telif Hakları Eğitimi

Eğitimin Amacı

Günümüzde sosyal medya ve gazetelerde, yazıdan çok görsel malzemeler tüketilmektedir. Paylaşılan ve yayınlanan fotoğrafların kim tarafından üretildiği (fotoğrafı çeken kişi) veya fotoğrafta yer alan kişilerin hakları üzerinde durulmamaktadır. Bu durum, ülkemizde fotoğraf ihlallerinin yapılması ve fotoğrafların izinsiz ve isimsiz kullanılması sonucunu doğurmuştur. Bu yüzden eğitim, katılımcıların fotoğrafçılık ve telif hakları konusunda bilgi edinmesini amaçlamaktadır.

Eğitimin Hedef Kitlesi

• Amatör veya profesyonel olarak fotoğrafçılık ile uğraşan kişiler,
  • Sosyal Medya Uzmanları,
  • Grafik Tasarımcılar,
  • Fotoğraf Sanatçıları,
  • İnternet sitesi sahipleri – kullanıcıları,
  • Bilirkişiler,
  • Avukatlar,
  • Arabulucular,
  • Mimarlar ve İç Mimarlar,
  • Prodüksiyon şirketi sahipleri,
  • Reklamcılık alanında çalışanlar.

Eğitimin Süresi

15 saat

Eğitimin Ücreti ve İade Koşulları

Eğitim Ücreti 900 TL'dir. Bonus ve Maksimum özellikli kredi kartlarına 2 taksit imkanı sunulacaktır.

3 kişilik gruplar için %10, 5 kişi ve üzeri gruplar için % 20 indirim uygulanmaktadır.

Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi öğrencilerine % 20 indirim yapılabilecektir. Atılım Üniversitesi (Akademik-İdari) personeli;  1. derece yakınlarına (eş - çocuk – anne – baba – kardeş)  %15 indirim uygulanır.

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda, eğitim başlama tarihinden 7 iş günü öncesine kadar eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitime 7 iş günü kala (ve aşağısında) eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Eğitim başladıktan sonra ise yapılacak kayıt iptallerinde (aşağıda ki durumlar hariç olmak üzere) ücret iadesi yapılmayacak ve katılımcı eğitimden ayrılsa dahi, kalan taksitleri ödeyecektir. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.

Eğitim Tarihleri

Yeterli ön başvuru sayısına ulaşıldığı takdirde katılımcı profiline göre eğitim takvimi belirlenecektir.

Eğitim Yeri

Eğitimin verileceği Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi; şehrin merkezi Kızılay’da olup, metro ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesindedir. (Akay Kavşağı No : 7)

Belgelendirme

Eğitime katılanlara Atılım Üniversitesi Rektörü onaylı “Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Katılım Belgesi” verilir.

• İnternetten alınan fotoğraflar
  • Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar
  • Telif Hakkı
  • Telif Tazminatı