Tez veya Bitirme Projesi Hazırlama Eğitimi

Yeni başlayanlar için Araştırma Sürecine giriş

PEKİ NEREDEN BAŞLAYACAĞIM?

Panik ve stres dolu bu soru yüksek lisans öğrencilerinin kabusu olmakta ve tez veya bitirme projelerini sağlıklı, pratik ve hızlı bir şekilde oluşturmalarında en önemli engeli teşkil etmektedir. Günümüzde maalesef yüksek lisans öğrencilerinin kendi başlarına araştırma sürecine başlamaları ve bu süreci yönetmeleri beklenmekte ve bu süreçte kendilerine destek olacak teorik ve pratik bilgilerden yoksun bırakılmaktadırlar. Bu eksiklik hem kaliteli tezler ve bitirme projelerinin oluşturulmasında büyük bir engel olarak karşımıza çıkmakta hem de araştırmacıların stres içerisinde günler, aylar ve hatta yıllar geçirmelerine sebep olmaktadır.

Hazırlamış olduğumuz bu eğitim tüm yönleriyle yüksek lisans öğrencilerinin araştırmalarına sağlıklı bir başlangıç yaparak süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeleri hedefiyle oluşturulmuştur. Eğitimde temel amaç katılımcıların belirli bir konuda bağımsız araştırma yapabilmelerini desteklemek ve tezleri/bitirme projeleri için bir başlangıç ve temel teşkil eden araştırma önerisi oluşturabilmelerini sağlamaktır. Bunun yanı sıra eğitimde belli başlı bilimsel araştırma yöntemleri tanıtılacak ve katılımcıların kendi araştırmalarında bunları kullanmaları teşvik edilecektir. Bu hedefle eğitimde araştırma sorusu oluşturma, veri toplama ve analizi, araştırma sonuçlarını yorumlama konuları gözden geçirilecek ve çeşitli araştırma yöntemleri incelenecektir.

Eğitimin hedefleri aşağıdaki gibidir:

• Araştırma tasarlama ve araştırma yöntemleri hakkında öğrencilerin bilgi edinmelerine yardımcı olmak;
  • Veri toplama, analizi ve değerlendirmesi konusunda yardımcı olacak araştırma yöntemlerini tanıtmak;
  • Literatür taraması, teori ve hipotez gibi konularda öğrencilere tezleri için yararlı bilgileri paylaşmak;
  • Araştırma önerisi hazırlama hakkında öğrencilerin bilgi edinmelerini sağlamak;
  • Tez yazma konusunda gerekli pratik bilgileri öğrencilerle paylasmayı hedeflemektedir.

EĞİTİM TARİHİ :

Yeterli ön başvuru sayısına ulaşıldığı takdirde katılımcı profiline göre (mesai saatleri dışında) eğitim takvimi belirlenecektir.

EĞİTİM YERİ :

Eğitimin verileceği Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi; şehrin merkezi Kızılay’da olup, metro ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesindedir. (Akay Kavşağı No : 7)

İÇERİK

Teze/Bitirme projesine başlarken: Konu seçimi

Araştırma önerisi oluşturma: Araştırma problemi ve sorusunu oluşturmak; Araştırmanın amacı, önemi ve yöntemini belirlemek

Literatür taramasını en kısa sürede tamamlamak

İyi bir literatür değerlendirmesi nasıl yazılır?

Nitel ve Nicel Yöntemlere kısa bir giriş

İntihalden kaçınmak

Referans/Atıf sistemleri

DETAYLI PLAN

10.00-11.00:   Giriş: Tez/Bitirme projesine başlarken

11.05-12.35:   Araştırma önerisini oluşturma I

13.30- 14.30:  Araştırma önerisini oluşturma II

14.35-15.35:   Literatür taraması ve değerlendirmesi

15.45- 17.00:  Araştırma yöntemleri, intihal, referans/atıf sistemleri

EĞİTİM ÜCRETİ VE İADE KOŞULLARI

Eğitim Ücreti 250 TL'dir. Bonus ve Maksimum özellikli kredi kartlarına 3 taksit imkanı sunulacaktır.

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda ilk 7 gün içerisinde eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitimde 3 iş günü kala eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Daha sonra yapılacak kayıt iptallerinde ücret iadesi yapılmayacaktır. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder. Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi öğrencilerine % 20 indirim yapılabilecektir. Atılım Üniversitesi (Akademik-İdari) personeli;  1. derece yakınlarına (eş - çocuk – anne – baba – kardeş)  %15 indirim uygulanır. 5 kişi ve üzeri gruplar için % 20 indirim uygulanmaktadır.

SEÇME - YERLEŞTİRME VE DUYURULARIN YAYINLANMASI

Aşağıda bulunan kısımdan ön başvuru kabul edilmektedir. Eğitim tarihi yaklaşınca ön başvuru yapan kişilere SMS ve E-posta gönderilir ve detaylar bu epostada belirtilir. Başvurunun, kontenjanların üzerinde olması halinde; başvuru tarihine göre yerleştirme yapılır.