Kariyerinde Atılım Yap!
Borsa için Finansal Okuryazarlık Eğitimi

EĞİTMİN AMACI VE İÇERİĞİ:

Bilanço ve temel analiz, şirketlerin finansal durumlarını değerlendirmek ve yatırım kararları almak için kullanılan temel araçlardır. Finansal okuryazarlık, bireylerin finansal konularda bilgi sahibi olmalarını ve bu bilgileri etkili bir şekilde kullanarak mali hedeflerine ulaşmalarını amaçlayan bir kavramdır. Temel finans kavramlarına hâkim olmayı, bütçe oluşturmayı, tasarruf yapmayı, yatırım yapmayı ve borçları etkili bir şekilde yönetmeyi içerir.

Bu eğitimin amacı; yatırımcılara şirketleri anlama, finansal performanslarını değerlendirme ve gelecekteki potansiyellerini tahmin etme becerileri kazandırmanın yanında bireylerin mali durumlarını güçlendirmelerine ve finansal güvenliklerini artırmalarına yardımcı olmaktır.

Katılımcılar aşağıdaki süreçleri deneyimleyecekler:

✓ Bilanço analizi

✓ Finansal oranlar ve kavramlar

✓ Temel analiz

✓ Finansal okuryazarlık

✓ Özet teknik analiz

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Borsa, temel analiz ve bilançolar hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler (akademisyen, öğrenci, özel sektör ve kamu kurumu çalışanları) faydalanabilir.

EĞİTİM MODELİ:

Hibrit olarak gerçekleştirilecektir.

EĞİTİM TARİHİ VE BAŞLAMA SAATİ:

9 Mart 2024 – 10.00

EĞİTİM YERİ:

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Z-10

Eğitim Kodu: 2401

Doç.Dr. Soner GÖKTEN

Soner Gökten 2000 yılında TED Ankara Kolejinden, 2005 yılında Başkent Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 2007 yılında Finansman Yüksek Lisansını, 2014 yılında ise Muhasebe ve Finansman Doktora Programını Gazi Üniversitesinde tamamladı. 2019 yılında Doçent unvanını alan Soner Gökten halen akademisyenliğe devam etmektedir. Bankacılık, finansal sistemler, yapılandırılmış finans, entelektüel sermaye ve marka değerlemesi, sürdürülebilirlik muhasebesi, bölgesel kalkınma ve sermaye piyasaları alanlarında ulusal ve uluslararası makale, kitap, kitap bölümü ve bildirileri bulunmaktadır. Çok sayıda kamu ve özel sektör kuruluşuna danışmanlık yapan ve nitelikli eğitimler veren Soner Gökten aynı zamanda araştırmacı köşe yazarlığı yapmakta, farklı mecralarda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmaktadır.

Dr. Nazlı Ceylan SUNGUR

Dr. Nazlı Ceylan Sungur Çankaya Üniversitesi İşletme Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İşletme doktora eğitimini tamamlamıştır. Türk Hava Kurumu Üniversitesinde ve Atılım Üniversitesinde yarı zamanlı dersler vermiştir. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Eğitim ve Araştırma Laboratuvarında Borsa İçin Temel ve Teknik Analiz Eğitimleri vermiştir. Uzmanlık alanı finans ve sermaye piyasalarıdır. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Eğitim ve Araştırma Laboratuvarında Uzman olarak çalışmaktadır

EĞİTİM ÜCRETİ: 825 TL (KDV Dahil)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ödemelerinizi 2 türlü yapabilirsiniz.

1. ÖDEME ŞEKLİ: Kredi kartı veya banka kartı ile (SSL Korumalı İnternet Sitemizden) online olarak güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.
  1. ÖDEME ŞEKLİ : Ödemelerini Havale, EFT veya Banka Şubelerinden yapmak isteyen kursiyerlerimiz için banka bilgileri aşağıda sunulmuştur. (Ödemelerini bu yolla (Havale-EFT) yapmak isteyen kişilerin, ödeme gerçekleştikten hemen sonra banka dekontunun bir örneğini; atusem@atilim.edu.tr’ye göndermesi ve teyit alması gerekmektedir)

ATÜSEM BANKA BİLGİLERİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ATÜMEK İKTİSADİ KAMU MÜESSESESİ