Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir?

Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli şekilde karşılanabilmesi için; tedarik, üretim ve dağıtım sisteminde gelişmiş planlamalar oluşturmak gerekmektedir. Maliyetleri azaltmak, verimliliği arttırmak, planlı, hızlı, esnek ve etkin bir tedarik zinciri yönetimi kurmak, üretim ve dağıtım sistemlerinin  gelişimini sağlamak lojistik yöneticilerinin başlıca hedefidir.

Eğitimin Amacı :

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programının amacı; bu alanda gerekli bilgi ve yetkinliğe sahip, en güncel örnekleri incelemiş ve pratik uygulamaya yönelik eğitim almış; Profesyonel Lojistik ve Tedarik Zinciri Yöneticileri yetiştirmektir.

Eğitimin Hedef Kitlesi :

Dış Ticaret, satış, pazarlama, ithalat, satınalma ve operasyonel süreçlerden sorumlu çalışanlar, orta ve üst düzey yöneticiler.

Eğitim Yeri :

Eğitimin verileceği Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi; şehrin merkezi Kızılay’da olup, metro ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesindedir. (Akay Kavşağı No : 7)

Eğitim Tarihleri :

Katılımcı profiline göre (mesai saatleri dışında) eğitim takvimi belirlenecektir.

Eğitim Süresi :

Programda 5 adet kurs modülü belirlenmiştir. Modüllerin tamamlanma süresi toplam 60 kurs saatidir.

Program Ücreti ve İade Koşulları:

Eğitim Ücreti 2.500 TL'dir. Bonus ve Maksimum özellikli kredi kartlarına 3 taksit imkanı sunulacaktır.

3 kişilik gruplar için %10, 5 kişi ve üzeri gruplar için % 20 indirim uygulanmaktadır.

Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi öğrencilerine % 20 indirim yapılabilecektir. Atılım Üniversitesi (Akademik-İdari) personeli;  1. derece yakınlarına (eş - çocuk – anne – baba – kardeş)  %15 indirim uygulanır.

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda, eğitim başlama tarihinden 7 iş günü öncesine kadar eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitime 7 iş günü kala (ve aşağısında) eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Eğitim başladıktan sonra ise yapılacak kayıt iptallerinde (aşağıda ki durumlar hariç olmak üzere) ücret iadesi yapılmayacak ve katılımcı eğitimden ayrılsa dahi, kalan taksitleri ödeyecektir. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.

Nasıl Başvuru Yapabilirim ?

Programa, aşağıda bulunan kısımdan ön başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru ile ilgili bir sorun yaşarsanız lütfen atusem@atilim.edu.tr ye mail atınız.

Belge ve Sınav :

Eğitime % 80 oranında katılım sağlanmak zorundadır. Eğitimin başarı ile tamamlayan kursiyerlere; Atılım Üniversitesi Rektörü onaylı resmi sertifika  verilecektir.

MODÜL 1-ULUSLARARASI TİCARET (Prof. Dr. Nevzat SAYGILIOĞLU/ Yrd.Doç.Dr.Neslihan Topbaş)
Uluslararası ticaretin dünyada kazandığı önem ve büyüklükler yanında işbirliği ve süreç altyapısındaki gelişmeleri ve yapılanmaları ortaya koymaktır. Özellikle  Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ve benzeri küresel, bölgesel, yerel ekonomik/ticari örgütlenmelerin uluslar arası ticaretteki rolü ve bağlayıcı kuralları anlatılmaktadır.

MODÜL 2-TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ (Dr.İ.Hakkı Doğankaya) (E. Tümgeneral)
Uluslararası veya küresel ticaret yönetiminde tedarik zinciri yönetimi uygulamaları ile ilkelerinin hedef kitle tarafından kavranması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda tedarik zinciri konseptinde yer alan; satın alma, malzeme akış yönetimi, üretim, ürün, pazarlama, satış, dağıtım, müşteri ilişkileri yönetimi, hizmet yönetimi, vb. konularda  fonksiyonel ve süreçsel açılardan özetlere yer almaktadır.

MODÜL 3-DEPOLAMA VE ENVANTER YÖNETİMİ (Dr. Doğan Karadoğan)
Katılımcılara uluslararası tedarik zinciri ve lojistik sistemler içerisinde yer alan envanter yönetimi ile depolamanın doğası, önemi ve rolüne ilişkin bilgiler vermektir.

MODÜL 4- LOJİSTİK VE ENVANTER SİSTEMLERİ (Dr. İ. Hakkı Doğankaya)
Lojistik kavramı ve lojistik yönetimi, stratejik lojistik yönetimi, uluslararası lojistik, lojistikte kalite, lojistik maliyetler, lojistik sistemlerin analizi ve tasarımı envanter planlaması ve kontrolünde karşılaşılan problemlere odaklanmaktadır.

MODÜL 5-LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNDEKİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ (Nurcan Sunay)
Dış Ticaret ve Lojistik alanında etkinliğin artırılması ve işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla kullanılan Bilişim Teknolojileri (BT) uygulamalarının tanıtımı amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, katılımcılar yatay bir sektör olan BT’nin lojistikte etkinliği nasıl artırdığını tartışabilme olanağını elde edecekler, uluslararası kuruluşlarca yürütülen BT projeleri hakkında bilgi sahibi olacaklar, data çalışmaları değerlendireceklerdir.

• Prof. Dr. Nevzat SAYGILIOĞLU / Yrd.Doç.Dr.Neslihan Topbaş
  • Dr.İ.Hakkı Doğankaya (E. Tümgeneral)
  • Dr. Doğan Karadoğan
  • Nurcan Sunay