Oyun Terapisi Uygulayıcı Sertifika Programı

Eğitim ve Amacı:

Oyun terapi eğitiminin amacı çocuklar ile çalışan uzmanlara oyun terapi tekniklerini kazandırmaktır. Oyun terapisi - sanat terapi tekniklerinden biridir ve özellikle çocuklar ile çalışmada en etkili terapi tekniği olarak kabul edilir. Oyun terapisinde çocuklar ile iletişim kurmada ve onların yaşadığı zorlulara yarım etmede oyunlar ve oyuncaklar kullanılır.

Çocuklar, yeni bilgi ve becerileri oyun yolu ile daha kolay öğrenebilmektedirler. Ayrıca psikolojik ve davranım bozuklukları olan çocuklar, oyun yolu ile tedavi edildiğinde baskı ve kaygı yaşamadan probleminin üstesinden gelebilmektedirler. Çocuklar, herhangi bir sebepten dolayı içe atılan “gerilim kalıntılarını”, oyun yolu ile daha kolay dışa vurabilirler. Çocuklar stres ve travma yaşatan yaşam deneyimlerini oyun aracılığıyla yeniden canlandırarak, onlarla baş etmeyi öğrenebilirler.

Eğitimin Katılımcıya Kazandırdıkları:

Oyun çeşitlerini tanıma, çocukların gelişim dönemlerine özgü oyunları ayırt edebilme ve çocukların oynadıkları oyunu gözlemleyerek oyun analizi yapabilme, çocukların oynadıkları oyunlardan yola çıkarak çocuğun karakteristik özelliği başta olmak üzere gelişim alanlarını tespit edebilme, oyun yolu ile çocukları değerlendirebilme, çocuğun problemine göre oyun geliştirebilme ve oyun terapi seans programı hazırlayabilme.

Eğitimine Kimler Katılabilir?

• Psikiyatrlar,
  • Psikologlar,
  • Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları (PDR),
  • Sosyal Hizmet Bölümü mezunları,
  • (Örgün) Aile Danışmanlığı Sertifikasına sahip olan kişiler,
  • Yukarıda belirtilen alanlarda ki son sınıf lisans öğrencileri,
  • Belirtilen alanlar dışında, çocuk üzerine çalışan kişiler; mülakat ile ve çalışmalarını belgelendirmek kaydıyla programa kabul edilecektir.

Eğitim Tarihleri :

• 7 - 8 Mart 2020 (1. MODÜL)
  • 28 - 29 Mart2020 (2. MODÜL)
  • 25 - 26 Nisan 2020 (3. MODÜL)
  • 16 - 17 Mayıs 2020(4. MODÜL)
  • 30 - 31 Mayıs 2020 (5. MODÜL)
  • 13 - 14 Haziran 2020 (6. MODÜL)

Eğitmen :

Dr.Öğr.Üy. Sultanberk HALMATOV

Eğitim Süresi:

120 saat (Eğitimin tamamı örgün olarak verilecektir - Her ay bir hafta sonu olacak şekilde)

Eğitim Yeri :

Eğitimin verileceği Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi; şehrin merkezi Kızılay’da olup, metro ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesindedir. (Akay Kavşağı No : 7)

Diğer Olanaklar :

Her hafta sonu snack ikramlarımız ücretsiz olarak sunulacaktır.

Belgelendirme

Eğitime % 70 oranında katılım sağlanmak zorundadır. Eğitimin başarı ile tamamlayan kursiyerlere; Atılım Üniversitesi Rektörü onaylı "Uygulayıcı Sertifikası" verilecektir.

I. MODÜL: 20 saat

• Oyun Nedir?
  • Oyun Çeşitleri
  • Oyunun Terapotik Gücü
  • Oyun Analizi
  • Çocuğun Oyun Düzeyini Belirleme
  • Hayali Oyunu Gözlemleme
  • Oyun Yolu İle Çocuk Değerlendirme Teknikleri

II. MODÜL: 20 saat

• Oyun Terapisine Giriş
  • Oyun Terapi Odası
  • Oyun Terapisinde Bulunması Gereken Malzemeler
  • Oyun Terapi Çeşitleri

III. MODÜL: 20 saat

• Davranışçı Yaklaşım Teknikleri
  • Bilişsel Terapi Teknikleri
  • Bilişsel - Davranışçı Oyun Terapi Teknikleri

IV. MDOÜL: 20 saat

• İlk Görüşme
  • Oyun Terapisinde 1. Etap (Oryantasyon)
  • Ritüel Oyunları Belirleme
  • Geliştirici Oyunlar
  • Rahatlatıcı Oyunlar
  • Yüzleştirme Oyunları

V. MODÜL: 20 saat

• Terapotik Oyunlar
  • Probleme Göre Terapotik Oyun Geliştirme Teknikleri
  • Seans Programı Hazırlama
  • Saldırganlık Problemi
  • Korku Problemi

VI. MODÜL: 20 saat

• Kaygı Problemi
  • Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği
  • Otizim
  • Yetişkinlere Yönelik Oyunlar

Dr.Öğr.Üy. Sultanberk HALMATOV

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuş,  Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalı’nda yüksek lisansını, Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı’nda da doktorasını,  Moskova Evdakimov adındaki Üniversitenin Klinik Psikoloji Fakültesinde Doktora sonrası eğitimini tamamlamıştır. Daha çok bireyi tanıma ve değerlendirmeye yönelik, yurt içi ve yurt dışı kuruluşların organize ettikleri eğitimlerine katılmıştır. Toplamda 1557 saat Sanat Terapisi, Masal Terapisi ve Oyun Terapisi Eğitimi almıştır. Çalışma alanlı genel olarak,  bireyi tanıma teknikleri, projekitif testler, çocuk ve ergen psikolojisi, aile eğitimi, kişilik gelişimi gibi konularda yoğunlaşmaktadır. Ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.

Eğitimin  Ücreti :

Eğitim Ücreti 4.000 TL'dir. Bonus ve Maksimum özellikli kredi kartlarına 6 taksit imkanı sunulacaktır.

3 kişi ve üzeri gruplara %10 indirim uygulanacaktır.

(Grup talebi için atusem@atilim.edu.tr ye mail atıldıktan sonra, 03125868845'ten teyit alınması gerekmektedir)

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda, eğitim başlama tarihinden 7 iş günü öncesine kadar eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitime 7 iş günü kala (ve aşağısında) hiçbir şartta ve şekilde ücret iadesi yapılmayacaktır. Eğitim başladıktan sonra ise yapılacak kayıt iptallerinde ücret iadesi yapılmayacak ve katılımcı eğitimden ayrılsa dahi, kalan taksitleri ödeyecektir. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.

Buraya tıklayarak ön başvuru yapabilirsiniz.
Atüsem 303
4000 TL (KDV Dahil)