Kariyerinde Atılım yap
Temel Koçluk ve Mentorluk Eğitimi (Uygulamalı)

EĞİTİMİN AMACI :

Temel Koçluk ve Mentorlük eğitimi; koçluğun felsefesini, tutum ve yaklaşımını, temel düzeyde koçluk ve mentörlük tekniklerini öğretmeyi amaçlamaktadır.

EĞİTİM SONUNDA KURSİYERİN KAZANIMLARI :

☑️ Koçluk görüşmelerinizde seans akışını nasıl planlayacağınızı öğrendiğinizde, nasıl koçluk yapacağınızı öğreneceksiniz.

☑️ Danışanınız üzerinde temel koçluk teknikleri farkındalık oluşturmayı başardığınızda koçlukta yetkinliklerinizi geliştireceksiniz.

☑️ Koçluğun en temel tekniklerinden biri olan güçlü soruları, ezberlemeden akıllı bir formda sormayı öğreneceksiniz.

☑️ Koçluk öncesi kendi dikkatinizi ve enerjinizi nasıl toplayacağınızı öğrendiğinizde daha verimli bir koçluk süreci gerçekleştirebilirsiniz.

☑️ Danışanınız ile uyum kurmanın sırlarını öğrendiğinizde görüşmelerde tekniklerinizi daha etkili kullanacaksınız.

☑️ Koçluk sürecinde müşterilerinizle etik ve etkili iletişim kurmanın sırlarını öğreneceksiniz.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR ?

✔️ Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları veya öğrencileri,

✔️ Psikologlar, Sosyologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikolojik Danışmanlar, Aile Danışmanları,

✔️ Bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes.

EĞİTİM YÖNTEMİ :

✔️ Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir.

✔️ Eğitim portalındaki videolar eğitim sonrasında da açık kalmaktadır.

✔️ Eğitime kayıt yaptıranlara kullanıcı adı ve şifre, kayıt tamamlandıktan sonra gönderilecektir.

BELGE VE SINAV :

Eğitimi sonunda yapılacak sınavda % 60 ve üzeri başarı sağlayan kursiyerlere; E-Devlet'ten sorgulanabilen Atılım Üniversitesi Rektörü onaylı resmi belge verilecektir.

ERDEM TAŞKINSU KİMDİR ?

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji lisansını onur öğrencisi olarak tamamlamış ve mezun olmuştur. Sosyoloji mezuniyetine binaen Atılım Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı eğitimini Aile Çalışma ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığı  yönetmeliğine  uygun olarak ( 450 saat Teorik- Uygulamalı ) tamamlamış ve  Atılım Üniversitesi Aile Danışmanlığı programından mezun olmuştur.
Ayrıca İlişkiler ve yakın ilişkiler konusunda evlilik öncesi çift danışmanlığı, aile sosyolojisi gibi fark dersleri aldı.

• Aile Danışmanlığı eğitimime binaen, Atılım Üniversitesin’de, Pozitif Psikoterapi Temel Danışmanlık PPT eğitim programlarına katılmaya hak kazanmıştır.
  • Üsküdar Üniversitesin’de ise “Aile Danışmanlığında Bilişsel Davranışçı Psikoterapi” eğitimi tamamlayarak mezun olmuştur.
  • Koçluk, mentörlük ve danışmanlık konusunda, dünyaca tanınmış uluslararası bir psikoterapist olan Prof. Dr. Ivan Krillov’dan eğitimler alarak, Nosrrat Peschinan’nın kurucusu olduğu PPT eğitimin sertifikasyonlarını World Association For Positive Psychotherapy (WAPP) onaylı olarak da tamamlamıştır.
  • Sakarya Üniversitesi ” Eğiticinin Eğitimi” programını tamamlayarak mezun olmuştur.
  • İkinci 4 yıllık ana lisansı ise işletme üzerinedir “Eskişehir /Anadolu Üniversitesinde İşletme Fakültesinde” işletme lisansımı tamamlamış ve mezun olmuştur. Bu anlamda kurumlara eğitimler ve bazı özel şirketlere kurumsal koçluk ve insan kaynakları eğitimleri vermektedir.

Ayrıca Kişisel Gelişim Mezuniyetleri :

• Uluslararası standartlarda NLP eğitimini, International Association of NLP Institutes (IN Instititutes), Almanya Ulusal NLP Birliği (DVNLP) ve Avrupa NLP Topluluğu (ECNLP) kuruluşlarından onaylı olarak, 2009 yılında NLP Academy Turkey’ de (“NLPTA” ) almıştır.
  • NLP konusundaki resmi bilinirliğini, NLP, Koçluk, Mindfulness organizasyonlarından biri olan Uluslararası NLP Enstitüleri Birliği (IN Instititutes) enstitüsünde buraya  tıklayarak görebilirsiniz.
  • Tony Buzan Ekolünden, Kişisel Gelişim Federasyonu onaylı hızlı okuma, hafıza teknikleri eğitmenliği sertifika programlarını tamamlamış ve 2008-2009 yılları arasında MEB onaylı olarak Çankaya Başkent Halk Eğitim Merkezi tarafından Usta öğretici unvanı almıştır. Bu merkezde Hızlı okuma ve hafıza teknikleri, etkili iletişim becerileri konusunda eğitmen kadrosuna ve kişisel gelişim meraklılarına eğitimler verdi.
  • 2010 yılında NLP’nin kurucu destek isimlerinden INPTA’nın başkanı Wyatt Woodsmall onaylı NLP practitioner ve master eğitimlerini tamamlamıştır.
  • Ayrıca bazı yan disiplinler olan, EFT, Mindfulness, Reiki, Meditasyon, kuantum multidisipliner bir bakış açısı için tamamlayıcı eğitimler almıştır.
  • İnternational Quantum Coaching merkezinde kuantum koçluk eğitimi, EFT Ve Reiki eğitimleri sertifikasyon eğitimlerini tamamladı.
  • Farkındalık ve meditasyon teknikleri konusunda doğu’nun öğretilerini, batının’da tanımasına vesile olan Jon-Kabat-Zinn Mindfulness programını tamamladı.

A- Temel Bilgiler :

• Koçluk Öğrenme Süreci
  • Koçlukta Ustalığa Giden Yol
  • Koçluk Öğrenme Seviyeleri
  • Başarı İçin Self-Coaching
  • Koçluk Tarihi
  • Koçluk tam olarak nedir ?
  • Koçluk, Mentorluk, Danışmanlık, Terapi Farkı
  • Koçluk Sisteminin Bileşenleri
  • İçerik Dinamikler
  • Yapısal Dinamikler
  • Süreç Dinamikleri

B-Koçluk Sürecinin Dinamikleri :

• Güven, Uyum ve Destek
  • Koç'un Varlığı
  • Etkili İletişim
  • Aktif Dinleme
  • Güçlü Sorular
  • Koçluk İlişkisi
  • Farkındalık Oluşturma
  • Hedef Dizaynı
  • Değerler
  • Eylem Tasarımı, Planı Ve İnsiyatif Vermek
  • Koçluk Süreç Akışı
  • İlk seans akış Planı
  • Seanslar arası akış planı

C-Temel Koçluk, Mentörlük Becerileri ve Araçları :

• Koç'un Yetkinliklerinde İşlenecek Bazı Başlıklar
  • İçsel Yetkinler : Dinleme, Duyusal Algılama
  • Bakış Açısını Oluşturma
  • Soru sorma
  • Uyum Yeteneği
  • Meta Model
  • Geri bildirim
  • Taahhüt Alma ve İzin
  • Yansıtma ve Özet
  • Sessizliğin Gücü
  • Eylem Dizaynı
  • Takip ve Değerlendirme
  • Temel Koçluk Teknikleri

Buraya tıklayarak ön başvuru yapabilirsiniz.
Uzaktan Eğitim
750 TL (KDV Dahil)