Yangın Eğitici Eğitimi Sertifika Programı

EĞİTİMİN AMACI

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş yerlerinde Acil Durum Hakkında Yönetmelik ve Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik mevzuatlarına göre iş yerlerindeki çalışan personelin tümünün veya yeter sayıdaki personelin zorunlu alması gereken temel yangın eğitimlerini verebilecek yeterliliğe sahip eğitmen yetiştirmektir.

EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ

- En az lise mezunu olup, özel veya kamu kuruluşlarında eğitim bölümlerinde çalışanlar,

- Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik bölümü) programında okuyan ya da mezun olanlar,

- Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde görev yapan A, B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları,

- Özel Eğitim Merkezlerinde Eğitici olarak çalışanlar,

- İSG Uzman adayları,

- Bağımsız veya kuruma bağlı eğitim veren eğiticiler,

- Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen En az Üniversite ön lisans Mezunları,

- Özel Firmalarda veya Kamu Kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları

- Ayrıca yangın tahliye ve kurtarma hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler de eğitime katılabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

Eğitim toplam 45  Saat olup, 37 saat uzaktan eğitim , 1 gün; örgün ve uygulamalı eğitim şeklinde verilecektir.

EĞİTİM TARİHLERİ

Eğitim, uzaktan ve uygulamalı olarak; 13 - 17 Şubat 2018 tarihlerinde verilecek olup; 13-14-15-16 Şubat tarihlerinde uzaktan, 17 Şubat 2018 tarihinde ise uygulamalı olarak verilecektir.

EĞİTİM ÜCRETİ VE İADE KOŞULLARI:

Eğitim Ücreti 750 TL'dir. Bonus ve Maksimum özellikli kredi kartlarına 3 taksit imkanı sunulacaktır.

5 kişi ve üzeri gruplar için % 20 indirim uygulanmaktadır.

Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi öğrencilerine % 20 indirim yapılabilecektir. Atılım Üniversitesi (Akademik-İdari) personeli;  1. derece yakınlarına (eş - çocuk – anne – baba – kardeş)  %15 indirim uygulanır.

Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda, eğitim başlama tarihinden 7 iş günü öncesine kadar eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitime 7 iş günü kala (ve aşağısında) eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Eğitim başladıktan sonra ise yapılacak kayıt iptallerinde (aşağıda ki durumlar hariç olmak üzere) ücret iadesi yapılmayacak ve katılımcı eğitimden ayrılsa dahi, kalan taksitleri ödeyecektir. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.

BELGE SINAV

Eğitim programına % 80 oranında katılım sağlayıp, eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara “Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sertifikası” verilir.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM ?

Programa, aşağıda bulunan kısımdan ön başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru ile ilgili bir sorun yaşarsanız lütfen atusem@atilim.edu.tr ye mail atınız.

- Yanma ve yangının ne olduğunu bilir.

- Yangına sebep olacak faktörleri bilir.

- Yanmanın oluşumunu bilir.

- Yangının tanımını ve yangın türlerini bilir.

- Niteliklerine göre yangın sınıflarını bilir.

- Bulundukları alana göre yangın sınıflarını bilir.

- Isı ve dumanın yayılma hızı ve tehlikelerini bilir.

- Söndürme maddelerini bilir.

- Yangın söndürme cihazlarını bilir ve kullanır.

- Yangın söndürme tüplerinin çalışma prensiplerini bilir.

- Farklı tür ve tiplerdeki, portatif yangın söndürme cihazlarını bilir ve kullanır.

- Yangın türüne göre uygun olan söndürme maddelerini bilir.

- Yangın söndürmede gerekli olan araç ve malzemeleri bilir.

- Basit yangın güvenlik önlemlerini bilir.

- Yangın olayı meydana geldiğinde itfaiyeyi, ilgili kişileri ve etrafı haberdar edeceğini bilir.

- Binayı terk ederken anahtar, şalter, tuş vs. kapatmasını bilir.

- Yangın dolaplarını kullanır.

- Katı, sıvı, gaz yangınlarını söndürebilir.

- Başlangıç aşamasındaki yangınları söndürebilir.

- Genel yangın eğitimi için program hazırlar.

- Genel yangın eğitimi için gerekli malzemeleri hazırlar.

- Eğitim ortamında güvenlik önlemlerini alır.

- Eğitim sonrası değerlendirme yapar ve kayıtları tutar.

- Genel yangın eğitimi verebilir ve tahliye tatbikatları yapar.

- Fabrikada çalışan tüm personele genel yangın eğitimi verebilir.

- Binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği yılda 2 kez zorunlu olan genel yangın eğitimi verebilir.

- Binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği yapılması gereken acil eylem planlarını oluşturur.

- 6331 sayılı kanunda geçen yangınla mücadele eğitimini verebilir.