Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi Sertifika Programı

EĞİTİMİN AMACI

Katılımcılara yüksekte yapacakları çalışmalardaki gereklilikleri sunmak, çalışma ekipmanlarının

bakımı, kontrolü, doğru kullanımı hakkında bilgi sağlamak, oluşabilecek riskleri ve bu riskler

karşısında alınacak önlemleri tanımlayarak, yüksekte çalışma alanında eğitmenlik yapmalarını

sağlamak.

EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ

- Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik bölümü)

-Lisans (mühendislik, mimarlık, inşaat) programında okuyan ya da mezun olanlar,

-Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde görev yapan yada kendi namına çalışan A,B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları

- İş güvenliği uzman adayları

- Özel Firmalarda veya Kamu Kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları

- Özel Eğitim Merkezlerinde Eğitici olarak çalışanlar,

-Yüksekte çalışma Eğitimcisi olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen en az Üniversite Önlisans Mezunları

EĞİTİM TARİHLERİ

Program 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde açılacaktır.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

1- Yüksekte Çalışma Bilgisi:

-Düşmeye karşı güvenlik önlemleri almanın önemi, düşmenin önlenmesi için alınması gereken standart prosedürler

-Çalışanların düşmesine neden olabilecek faktörler nelerdir?, Nerelerden düşeriz?

-Yüksekte çalışma nedir?, Yüksekte çalışma ortamları nerelerdir?

-Yüksekte çalışma yapabilmek için kullanmış olduğumuz ekipmanlar; merdivenler, iskeleler, vinçler, platformlar.

-Yüksekte çalışma nedir?, Yüksekte çalışma ortamları nerelerdir?

-Alternatif sistemlerin işçileri nasıl koruyacağının açıklanması.

-Kontrollü giriş bölgeleri oluşturulması, dokümantasyon sorumluluğu.

-Kazaların araştırılması, çalışanları düşen objelerden koruma.

-Düşmeyi önleme konusunda eğitim.

-Merdivenlere bakış ve genel kurallar.

-İskelelere bakış ve genel kurallar.

2- KKD (Kişisel Koruyucu Donanımlar):

-Baş koruma ekipmanları: Baret, şapka, bone/eşarp, kar başlığı.

-Vücut koruma ekipmanları: İş elbisesi, tulum, mont/yelek, Önlük, tam korunma giysisi.

-Göz korunma ekipmanları: Emniyet gözlüğü, yüz siperi.

-Kulak koruma ekipmanları: Kulak tıkacı, Tam kapalı kulaklık, Kişiye özel kulaklık.

-El koruma ekipmanları: Eldiven, kolluk, parmaklık.

-Ayak koruma ekipmanları: Emniyet ayakkabısı, Çizme, Bot, maskarat, Tozluk.

-Düşmeden korunma ekipmanları: Emniyet kemeri, Yan halat, bağlanma kılavuzları, Güvenlik halatı, Şok emiciler, Güvenlik ağı.

(Olumsuz hava koşulları, vardiya değişikliği, kursiyerlerin bilgi ve tecrübe koşulları gibi nedenlerden dolayı, eğitimin saat ve içeriğini değiştirme tasarrufu eğitmenlere aittir)

EĞİTİM YERİ

Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi; şehrin merkezi Kızılay’da olup, metro ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesindedir.

PROGRAMA NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM ?

Eğitim başlamada tarihinden 10 gün öncesine kadar, aşağıda bulunan kısımdan online olarak müracaat edebilirsiniz. (Başvuru ile ilgili bir sorun yaşarsanız lütfen atusem@atilim.edu.tr ye mail atınız)

EĞİTİM ÜCRETİ

Eğitim ücreti 1.000 TL'dir. Atılım Üniversitesi personeline, Atılım Üniversitesi Mezunları Derneği Üyelerine ve Atılım Üniversitesi Öğrencilerine % 20 indirim imkanı sunulmaktadır.

BELGE SINAV

Eğitim programına % 80 oranında katılım sağlayıp, eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara “Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sertifikası” verilir.

DUYURULARIN YAYINLANMASI

Aşağıda bulunan kısımdan (online olarak) ön başvuru kabul edilir. kursiyerlerin e-postasına davetiye gönderilir ve detaylar davetiyede belirtilir. Başvurunun, kontenjanların üzerinde olması halinde; ödeme sırasına göre yerleştirme yapılır.

PROGRAM HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN SAVAŞ  KUŞÇU 0532 346 40 29 NOLU TELEFONLA İRTİBAT KURABİLİRSİNİZ.